• PLC / Pumpstyrningar

  Vi programmerar PLC:erna med egenhändigt skapade program anpassade efter just Era önskemål om funktioner. Vanligt förekommande fabrikat är Mitsubishi, ABB/SATT, Siemens. Pumpstyrningar är enklare form av plc. Levereras med ett standardprogram redan från fabrik. Används oftast i pumpstationer och tryckstegringar. Vi sätter upp och konfigurerar dessa styrningar. Vanligt förekommande fabrikat är ABS, Swedmeter, DripDrop, MJK.

 • HMI / SCADA

  Vi skapar applikationen i HMI och SCADA-systemen. HMI-applikationen kan vara t.ex. en operatörspanel som är kopplad till en PLC. Vanligt förekommande  fabrikat är Beijer, ABB, Siemens. SCADA-applikationen skapas med bilder, larm, datainsamling, rapporter mm. i systemen PC-Operatör och VA-Operatör. Även andra system kan komma ifråga.

 • Projektering / Projektledning

  Projektledningen för att få Er tanke till en färdig anläggning kan ni överlåta åt oss. Vi ser till att dom olika delmomenten under ett projekt sköts och blir utförda

 • Elinstallation / Felsökning

  Vi tar ansvar för elprojekteringen/ elinstallationen samt dokumentationen av detta.Vi kan leverera komplett automatikskåp, eller ombyggnad av befinligt. Däremot anlitar vi underentreprenörer för detta.

 • Kommunikationslösningar

  Vi tar fram den bästa kommunikationslösning för just Er anläggning. I dagens samhälle nyttjar vi mer och mer kommunernas egna nätverk där möjlighet finns. I dom flesta andra lägen där inte ethernet finns tillgängligt används fasta trådlösa förbindelser. Vi diskuterar igenom detta med t.ex. Er IT-avdelning för att se vilka möjligheter och lösningar som tillåts av Er policy.